En övernattning

Ta Dina passagerare till Hökmossbadet i Nykvarn. Ta ur packningen och lämna passagerarna. Kör till utgångsplatsen vid sjön Visnaren i Åker Styckebruk. Där parkerar Du och åker med oss till Hökmossbadet. Innan paddlingen informerar vi om området, hur Du paddlar säkert och ger tips på bra tältplatser.

Bra att ha med:
Vatten (går inte att fylla på vid utgångsplatsen).
Toalettpapper
Första förband
Ved
En kanotvagn till varje kanot

Färdbeskrivning:

Dag1

Du paddlar västerut in i en lång vik som slutar cirka 20 meter från nästa sjö, Gulmorasjön. Fortsätt västerut. Sjön viker av söderut. Längst in i viken ser Du en gammal körväg på höger sida. Här blir det en landtransport på grusväg cirka 400 meter. Sedan befinner ni er i Lilla Kvarnsjön. Paddla västerut. Snart kommer ett område som ser ut som en myr, där går det en kanal. Ibland är den inte mycket bredare än själv kanoten. Fortsätt och sväng söderut, in i viken. Här kommer en landtransport på ca 200 meter. Den går ner till Stora Kvarnsjön. Välj en av öarna att campa på. Det finns eldstäder, men inga toaletter.

Dag2

Nästa dag fortsätter Du till änden av sjön. Nu har Du en landtransport på ca 700 meter nerför till sjön Klämmingen. Paddla norrut till Laxne. Där en landtransport cirka 300 meter till Övre Marviken. Fortsätt till Krampan. Där finns badplatser, eldstäder, ved och toaletter. Beroende på vattennivån kan ni paddla genom röret som går under bilvägen eller göra ett kort lyft över vägen till Mellan Marviken. Paddla norrut för att komma till Långa Edet. Här är ett lyft på cirka 50-70 meter. Här finns eldstäder, ved och toaletter. Fortsätt i Nedre Marviken till Ulva, lyft kanoten ca 10 meter in i Visnaren och vidare till utgångsplatsen i Åkers Styckebruk.

Vi rekommenderar att göra denna tur även med två övernattningar. Antingen stannar man två nätter vid Stora Kvarnsjön för att bara vara i naturen. Är det bär- och svamp säsong paddlar man i land och provar sin lycka. Eller så tar man tid på sig och paddlar med en sista övernattning vid Krampans naturreservat.

stracker upp armarna rund bild