En övernattning.

Vi rekommenderar att starta från utgångsplatsen vid sjön Visnaren i Åkers Styckebruk. Innan paddlingen informerar vi om området, hur Du paddlar säkert och ger tips på bra tältplatser

Bra att ha med:
Vatten (går inte att fylla på vid utgångsplatsen).
Toalettpapper
Första förband.

Färdbeskrivning:

Dag 1.

Paddla söderut mot Marvikarna. 10 meters landtransport till Nedre Marviken. Du är nu i en sprickdalssjö (förkastning) och fortsätter söderut till Långa Edet. Där finns eldstäder, ved, toalett och sopkärl. Bra stopp för fika. Här har ni en landtransport på 50-70 meter. Vi rekommenderar att man använder sig av en kanotvagn. Nu börjar Du att paddla i Mellan Marviken. Snart ser Du Krampan där det finns grill, ved, tält, och badplatser. Fortsätter Du genom röret eller lyfter kanoten över vägen har Du nått Övre Marviken som slutar vid Laxne som är vattendelaren. Här blir det en landtransport på cirka 300 meter då Du kommer till sjön Klämmingen. Fortsätt söderut vidare till kanotledens rekommenderade övernattningsplats Klövabro eller fortsätt tills Klämmingen smalnar av. Där finner ni Häradsholmen och Kullholmen som är jättefina att övernatta på där det också finns eldstäder.

Dag 2.

Fortsätt söderut till slutet av Klämmingen. Där finns Klämmingsbergsbadet med toalett, camping och kiosk. Fortsätt sedan genom en kanal in i Frösjön vidare till Gnesta. Håll er till den vänstra sidan av Frösjön. Paddla in i Sigtunaån och om vattennivån tillåter går det att paddla hela vägen till Norra änden av sjön Sillen. Om vattnet är lågt blir det en landtransport med kanotvagnen på 900 meter. Fortsätt sedan hela vägen till södra änden av Sillen. Håll till vänster då Du paddlar in i Trosaån. Upplockningsplats efter överenskommelse med personal. Gratis tillbakafärd för förare till Kanotkungens parkering i Åkers Styckebruk efter överenskommelse.

Två övernattningar.

Vi rekommenderar att första övernattningen sker vid norra änden av Klämmingen eller Klövabro där det finns eldplatser, tältplatser och toaletter. Andra natten på Prästön i Frösjön eller på någon av öarna i norra änden av Sillen. Sista dagen har man gått om tid att paddla till Vagnhärad. Gratis tillbakafärd för förare till Kanotkungens parkering i Åkers Styckebruk efter överenskommelse.

Vi släpper iväg paddlare mellan 10.00 – 11.00.

Dagspaddlare släpper vi 09.00 – 10.00.

Ni skall vara framme i Vagnhärad kl 15,30-16,30

Var i god tid!

stracker upp armarna rund bild