Två övernattningar.

Vi rekommenderar att starta från utgångsplatsen vid sjön Visnaren i Åkers Styckebruk. Innan paddlingen informerar vi om området, hur Du paddlar säkert och ger tips på bra tältplatser.

Bra att ha med:
Vatten (går inte att fylla på vid utgångsplatsen).
Toalettpapper
Första förband.

Färdbeskrivning:

Dag 1

Paddla mot Marvikarna. En 10 meters landtransport till Nedre Marviken och Du är nu i en sprickdalssjö (förkastning). Fortsätt söderut till Långa Edet där det finns eldstäder, ved, toalett och sopkärl. Ett bra stopp för fika. Här har ni en landtransport på 50-70 meter. Vi rekommenderar att man använder sig av en kanotvagn. Nu börjar Du att paddla i Mellan Marviken. Snart ser Du Krampan. Där finns det grill, ved, tält och badplatser. Fortsätter Du genom röret eller lyfter kanoten över vägen har Du nått Övre Marviken som slutar vid Laxne som är vattendelaren. Här blir det en landtransport på cirka 300 meter då Du kommer till sjön Klämmingen. Fortsätt söderut vidare till kanotledens rekommenderade övernattningsplats Klövabro.

Dag 2

Fortsätt söderut till slutet av Klämmingen. Där finns Klämmingsbergsbadet med toalett, camping och kiosk. Sedan fortsätter ni genom en kanal in i Frösjön vidare till Gnesta. Håll er till den vänstra sidan av Frösjön för att paddla in i Sigtunaån. Om vattennivån tillåter går det att paddla hela vägen till Norra änden av sjön Sillen. Är vattnet lågt blir det en landtransport med kanotvagnen på ca 900 meter (fråga personal om vattennivån). Campa på någon av öarna i början eller fortsätt 2/3 i Sillen till kanotledens sista officiella övernattningsplats, Sörby, på västra strandkanten. Där finns toalett och eldstad.

Dag 3.

Fortsätt hela vägen till den södra änden av sjön Sillen. Vid slutet håller ni vänster kant och paddlar in i Trosaån. När ni kommer till tredje bron kan ni, beroende på vattennivå, behöva stiga ur kanoten för att komma vidare (personal berättar vid starten om landtransporterna i Vagnhärad). Ni fortsätter till Trosa och till upplockningsplatsen efter överenskommelse.

Gratis tillbakafärd för förare till Kanotkungens parkering i Åkers Styckebruk efter överenskommelse.

Tre övernattningar.

Vi rekommenderar att första övernattningen sker vid Krampans naturreservat där det finns eldplatser, ved, tältplatser och toaletter. Andra natten 2/3 ner i Klämmingen där Häradsholmen och Kullholmen finns som är riktigt fina att övernatta på. Det finns eldstäder där. Tredje natten 2/3 ner i Sillen till kanotledens sista officiella övernattningsplats, Sörby, på västra strandkanten. Där finns toalett och eldstad.

Vi släpper iväg paddlare mellan 10.00 – 11.00.

Dagspaddlare släpper vi 09.00 – 10.00.

Ni skall vara framme i Trosa kl. 14,30-15,30.

Var i god tid!

stracker upp armarna rund bild