En övernattning

Vi rekommenderar att starta från utgångsplatsen vid sjön Visnaren i Åkers Styckebruk. Innan paddlingen informerar vi om området, hur Du paddlar säkert och ger tips på bra tältplatser.

Bra att ha med:
Vatten (går inte att fylla på vid utgångsplatsen).
Toalettpapper
Första förband.

Färdbeskrivning:

Dag 1

Paddla mot Marvikarna. En 10 meters landtransport till Nedre Marviken och Du är nu i en sprickdalssjö (förkastning). Fortsätt söderut till Långa Edet där det finns eldstäder, ved, toalett och sopkärl. Ett bra stopp för fika. Här har ni en landtransport på 50-70 meter. Vi rekommenderar att man använder sig av en kanotvagn. Nu börjar Du att paddla i Mellan Marviken. Snart ser Du Krampan. Där finns det grill, ved, tält och badplatser. Fortsätter Du genom röret eller lyfter kanoten över vägen har Du nått Övre Marviken som slutar vid Laxne som är vattendelaren. Här blir det en landtransport på cirka 300 meter då Du kommer till sjön Klämmingen. Fortsätt söderut vidare till kanotledens rekommenderade övernattningsplats Klövabro.

Dag 2

Fortsätt söderut till slutet av Klämmingen. Där finns Klämmingsbergsbadet med toalett, camping och kiosk. Sedan fortsätter ni genom en kanal in i Frösjön vidare till Gnesta där upphämtning av utrustning sker vid Gnesta Strand.

Gratis tillbakafärd för förare till Kanotkungens parkering i Åkers Styckebruk efter överenskommelse.

Två övernattningar

Om Du ska utföra paddlingen på två övernattningar rekommenderar vi att första övernattningen sker vid Krampans naturreservat. Där finns det eldplatser, ved, tältplatser och toaletter. Andra natten är lagom spenderad 2/3 ner i Klämmingen. Där sjön smalnar av finner ni Häradsholmen och Kullholmen. Dessa två öar är riktigt trevliga och fina att övernatta på. Det finns eldstäder på båda.

Vi släpper iväg paddlare mellan 10.00 – 11.00.

Dagspaddlare släpper vi 09.00 – 10.00.

Ni skall vara i Gnesta kl. 16-17,00, eller efter överenskommelse.

Var i god tid!

stracker upp armarna rund bild